OPROEPJES

Oproepje plaatsen/beheren

Een oproepje is een advertentie voor particulieren. 


VERHALEN

Lees persoonlijke verhalen van bezoekers of stuur je eigen grappige of ontroerende verhaal in.

Ontstaan zwoofer.nl

Niet blij!

Samen met je hond naar een vuurwerkvrij logeeradres. 

forum

FORUM, BERICHT: HONDEN MET WARM WEER

BERICHT VAN MARGO OP 01-07-2012

De meeste honden hebben veel last van de warmte. Wat doe je om ze te verkoelen? Tips. ideeën?
Weergavenaam: Margo
Postcodegebied: 3604 (Maarssen)
Beoordeling:

Plaats een reactie bij dit bericht

Je bent niet ingelogd. Om een reactie te plaatsen dien je eerst in te loggen.

REACTIE VAN VERA MEIJER OP 11-05-2016

Ik maak altijd honden ijsjes in op hete zomerdagen vind me hond geweldig ook helpt het om de poten in koud water te zetten. Daar verliezen ze tenslotte ook de meeste warmte.
Weergavenaam: Vera Meijer
Postcodegebied: 6932 (Westervoort)
Beoordeling:

REACTIE VAN DOGWELLNESS OP 26-02-2014

Ik heb eeb koelvestje voor de hond, die maak je eerst nat, het water verdampt, en dat geeft verkoeling. Er zijn ook koelmatten
Weergavenaam: dogwellness
Postcodegebied: 1081 (Amsterdam)
Beoordeling:

REACTIE VAN MARIT VERKAIK - BULTSTRA OP 12-08-2013

Als ik oppashonden heb zorg ik er altijd voor dat ze niet te oververhit raken. Bij ons in boerderij is het heerlijk koel beneden. Dat scheelt een hoop. + we hebben plavuizen dus daar genieten ze enorm van. Verder zorg ik iedere twee uur voor vers water. Wandeling van maximaal een kwartier of als de dieren van zwemmen houden kan je best wat langer wandelen en ze af en toe een duik laten nemen in de sloot. In de tuin heb ik een zwembadje waar ze in mogen dollen en ik rol vaak de tuinslang uit die we hebben aangesloten op de slootpomp zodat de waterzuiveraars er geen last van hebben. Dat zouden meer mensen moeten doen. Spelen met slootwater is helemaal niet zo erg.
Postcodegebied: 2935 (Ouderkerk aan den IJssel)
Beoordeling:

REACTIE VAN RAMONA OP 28-09-2012

Tip: Niet met warmte te ver gaan lopen vooral niet met de dogachtigen onder ons. Vaak blijft het toch het koelst in huis. Anders zwembadje of bak met water waar ze met de pootjes in kunnen staan. Verder zijn er ook in een dierenspeciaalzaak koelhalsbanden of pootbanden te koop waar je ijs in kan doen zodat ze af kunnen koelen. Maar het beste blijft weinig met je hond gaan doen en anders water opzoeken.
Weergavenaam: Ramona
Postcodegebied: 7608 (Almelo)
Beoordeling:

REACTIE VAN MARGO OP 20-08-2012

Goede tip Roos. Ook deze mensen kun je op zwoofer.nl vinden. Ook de natte theedoek vind ik wel een goed idee. Ik reed vandaag met een ijskoude airco twee uren met de honden in de auto. Zelf was in verkleumd en oude dame Douce lag nog te hijgen. Bij een parkeerplaats heb ik toen een halve liter water over haar heen gegooid. Dat hielp. De rest van de rit heeft ze heerlijk geslapen.
Weergavenaam: Margo
Postcodegebied: 3604 (Maarssen)
Beoordeling:

REACTIE VAN ROOS OP 19-08-2012

Bij warm weer probeer ik zo veel mogelijk met de hond naar het park te gaan zodat ze lekker kan "zwemmen" , of pootje baden , want mijn hond durft niet te zwemmen maar is gek op water !! Als je door omstandigheden geen tijd hebt om op warme dagen als deze om je hond verkoeling te geven , zoek dan hier op zwoofer of er iemand bij je in de buurt woont die daar wel tijd voor heeft , een zorg minder voor jouw en een lekkere afkoeling voor je hond !
Weergavenaam: roos
Postcodegebied: 2273 (Voorburg)
Beoordeling:

REACTIE VAN PARTICULIER HONDENOPPAS OP 13-08-2012

HONDEN MET WARM WEER je zou er een thee doek met koud water over hond legen terwijl hond lig of gewoon thuinslang over
Postcodegebied: 4707 (Roosendaal)
Beoordeling:

REACTIE VAN MARGO OP 23-07-2012

Ik las laatst in een artikel dat een hond een rit in een hete auto waar de airco het van had begeven niet overleefd heeft. De eigenaren waren diverse keren gestopt, hond nat maken, laten drinken en toch.....! Het artikel was door de bazin van de hond als waarschuwing aan alle hondenbezitters geschreven. Ik heb het gelezen met tranen in mijn ogen. Vreselijk als zoiets je overkomt.
Weergavenaam: Margo
Postcodegebied: 3604 (Maarssen)
Beoordeling:

REACTIE VAN FOPPY OP 12-07-2012

Een ander verhaal waar in tip in verweven zit. Ik was bij mijn dochter op bezoek, toen andere gasten vertelden over een grote hond van hun buren die al weken alleen in huis zat. Wel verzorgd werd, maar uit eenzaamheid alsmaar jammerde. Eigenlijk zochten de eigenaren uit nood een ander tehuis voor hem. Het achterliggende verhaal was nogal bizar. De eigenaar had geld geleend van iemand die bij nader inzien een soort maffiosi bleek te zijn. Toen de eigenaar niet op tijd zijn schuld kon voldoen, werd hij op een avond met een pistool tegen zijn hoofd bedreigd. Uit angst is toen de hele familie ergens ondergedoken. Hondlief kon natuurlijk niet mee. Ik wierp me direct op als zijn beschermengel, tot verontwaardiging van mijn kinderen : je hebt dat dier nog niet eens gezien!!! Daar werd de volgende dag aan voldaan en het was liefde op het eerste gezicht van weerskanten. Nooit spijt van gehad. Op een warme dag liepen mijn dochter en ik met ons beider hondebeest ergens in de vrije natuur langs een plas. Het hondje van mijn dochter dook er gelijk in, mijn hond Ringo (een prachtige Tervuerensche herder) durfde niet. Kennelijk was zoveel water ineens angstaanjagend voor hem,en een onbekend fenomeen. Dochterlief heeft toen haar broek opgestroopt en stapte er als voorbeeld zelf in. Het was aan de kant gelukkig ondiep. Dat hielp. Ik zal nooit vergeten hoe Ringo genoot, daar kreeg ik tranen van in mijn ogen.
Weergavenaam: Foppy
Postcodegebied: 9451 (Rolde)
Beoordeling:

REACTIE VAN FOPPY OP 12-07-2012

Nog even over Floyd: Enige jaren geleden was ik op zoek naar een andere woning. Het huis dat ik uit de lijst van de makelaar opgekregen had, scheen zich in een zeer idyllische omgeving te bevinden, alleen waar precies? Het juiste huisnummer kon ik niet vinden. Teneinde raad besloot ik ergens aan te bellen voor uitleg. Gek genoeg was ik al bij de gezochte woning. Omdat ik binnen heftig geblaf hoorde, liet ik Floyd in de auto achter. Kon geen kwaad, het was een koele dag, de lucht was sterk betrokken en het raampje zette ik op een kier. De vrouw die mij te woord stond, wilde mij graag gelijk het hele huis laten zien. Misschien ben ik een half uurtje binnen geweest. Ik schrok al toen ik buiten pas merkte dat de bewolking was verdwenen en de buitentemperatuur onder invloed van de zon aardig was opgelopen. Ja, dus... toen ik het portier van de auto opende, weinig reactie. Mijn hondje was al behoorlijk versufd door de hitte in de auto. Gode zij dank, was ik nog net op tijd. Ik let nu in het vervolg dubbel en dwars goed op! Gr. Foppy De vrouw die mij te woord stond, wilde graag dat ik
Weergavenaam: Foppy
Postcodegebied: 9451 (Rolde)
Beoordeling:

REACTIE VAN TRUUS OP 07-07-2012

Als het erg warm is dan doe ik mijn honden vaak zo'n band om hun nek die ze koel houdt. Je koopt deze koelbanden bij de dierenspeciaalzaak. Voor gebruik moeten ze 20 minuten in water gelegd worden. Er zitten bolletjes in die zich volzuigen met water en dat blijft koel, zegt men. Ik heb wel de indruk dat het werkt. Liever echter ga ik met ze naar het water zodat ze lekker kunnen zwemmen. Maar dat kan natuurlijk niet altijd.
Weergavenaam: Truus
Postcodegebied: ()
Beoordeling:

REACTIE VAN FOPPY OP 04-07-2012

Mijn hondje Floyd, Black and Tan dwergteckel,heeft een erg dunne vacht die kennelijk niet voldoende isoleert. Hij kan niet tegen de warmte en evenmin tegen de kou. Wanneer ik op het terras zit, is hij graag bij me, ik zet dan 2 mandjes neer, één in de schaduw en één in de zon. Hij kan naar believen wisselen. Verder natuurlijk een flinke bak water. Gr. Foppy
Weergavenaam: Foppy
Postcodegebied: 9451 (Rolde)
Beoordeling: